• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Includerea imaginilor în articole și replici

Creat de Șerban Stănescu, Dec 18, 2022, 06:54 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Includerea imaginilor în articole și replici

    Folosirea imaginilor în articole

    Sunt un mare pasionat al creării de conținut multimedia. Cred că este clar că îmi place ca un articol de tip "text", să arate estetic, să aibă o formatare corespunzătoare, care să dea expresivitate textului. Dar asta, este doar ceea ce poate oferi un text.

Cum putem crește potențialul de comunicare al unui articol?

    Evident, prin includerea de imagini (fotografii), este una dintre metode. În secțiunea "Recomandări lectură", se găsesc suficiente exemple ilustrative în acest sens.

    Din păcate, pe acest Forum, găzduirea imaginilor este imposibilă, deoarece asta duce la creșterea progresivă a costurilor de găzduire, care sunt deja destul de mari pentru bugetul nostru, găzduire care se plătește proporțional cu spațiul de stocare necesar la un moment dat.
    Din acest motiv, cu excepția imaginilor folosite drept "Avatar", adică, acele mici imagini pe care le încărcăm la profilul nostru, am restricționat încărcarea de imagini pe serverul pe care se află găzduit Forumul.

    Soluția pe care o folosesc eu și o recomand

    Forumul "Suflete Pereche", este într-adevăr al nostru și eu mă ocup de administrarea acestuia și de dezvoltarea Forumului.
Am mai avut însă și anterior alte forumuri și sunt membru al unor alte Forumuri, în mod particular, al Forumului Linux Lite.

    La acest Forum, de multe ori, este necesară ilustrarea unei situații oarecare, printr-o imagine.
Administratorul acestui Forum, Jerry Bezencon, care este și dezvoltatorul-șef al distribuției Linux Lite, folosește și recomandă folosirea serviciului de găzduire gratuită de imagini, IMGUR:    Astfel, pentru a putea adăuga imagini în articolele de pe acest Forum, recomand și eu acest serviciu, pe care l-am folosit în toate situațiile când am ilustrat ceva printr-o imagine.
    Privitor la modul de utilizare, voi realiza un tutorial video, deoarece este calea cea mai scurtă și cea mai explicită.


    Tutorialul video
[Actualizare 22-12-2022]


"Video: Inserarea de imagini în articole"


Succes!"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban