• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Suportul pentru utilizatorul mediu

Creat de Șerban Stănescu, Oct 19, 2022, 02:58 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Suportul pentru utilizatorul mediu

De ce (doar...) "Utilizatorul mediu"?

Răspunsul, este destul de ușor de formulat.
Înainte de orice, după o vreme, capăt și eu experiență și capeți și tu și oricine altcineva care este activ pe Forum.
Și vrei cu siguranță, cum vreau și eu, ca Prezența ta, să fie cât mai expresivă, să spună ceva mai mult despre tine, decât o poveste seacă, stereotipă, care, în treacăt fie spus, te dezavantajează, în general în orice relație interumană. Banalul, excesul de simplitate, ne face reticenți în comunicare, chiar dacă prea puțini conștientizăm asta.
Această secțiune, este destinată celor care vor mai mult de la ei înșiși și vor să poată povesti mai artistic cum anume sunt ei "mai altfel", în viață și pe Forum.
Asta, se poate face de exemplu, printr-o semnătură mai deosebită. Iar asta, se învață ceva mai târziu.
Dacă te uiți la semnătura mea, ea are un aspect ceva mai deosebit decât simplul text. Acele aspecte particulare ale textului, se realizează într-un mod anume, numit "Coduri HTML". Cine știe asta, le aplică și obține rezultatele corespunzătoare. Dar mai sunt și oameni care vor să obțină rezultate similare, fără să studieze tomuri întregi de programare HTML. Vor doar să afle acele părți care îi interesează pe ei, fără ca asta să însemne că vor să scrie pagini web "din cod", cum fac webmasterii. Doar minimum-minimorum: cât să își facă treaba.
Iar aici, există diferențe, de la Forum la Forum. Atât privitor la ce anume permite softul de Forum în sine, cât mai ales la ce a decis Adminstratorul că acceptă să ofere din "reglajele fine" ale softului.
Sunt de asemenea, aspecte care țin de expresivitatea unui articol, cum este inserarea unei imagini, inserarea unui video, realizarea de text colorat, titluri, subtitluri, liste neordonate, liste ordonate, linii separatoare, etc. aspecte care țin de știința tehnoredactării, care în principiu sunt disponibile în orice procesor de text, dar aici, în editorul încorporat, au mai puține opțiuni decât într-un procesor de text.
Așadar, sunt destule teme care intră în această categorie.
Cât privește categoria "Avansați"...
Nefiind nici eu un "avansat", mi-e greu să spun dacă într-o bună zi, va fi nevoie și de o astfel de Secțiune în Forum. Acum, e clar că e prea devreme! ;)
Să lăsăm și Oamenii și Timpul să decidă în această privință.

Cam atât! :)

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban