• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Solicitarea unui tutorial video

Creat de Șerban Stănescu, Oct 19, 2022, 01:44 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Această secțiune, are un rost aparte: anume, acela de a obține informații privind ce anume dificultăți pot apare în utilizarea facilităților Forumului dar în egală măsură, alte probleme cu care te confrunți.
Ca orice altceva pe lume și utilizarea unui Forum se învață.
Totuși, în viața de zi cu zi, "Cum se face...?" este o situație cu care ne întâlnim mult mai frecvent decât ne convine să recunoaștem. Îndrăznesc să afirm că de fapt, ZILNIC ne izbim de acest "Cum se face...?", doar că, "mărul discordiei" sau dificultatea care ne dă dureri de cap, se tot schimbă, de la un domeniu la altul. Dar întrebarea, rămâne.
Așadar, sunt multe răspunsuri pe care le putem oferi sub forma unui tutorial video, la o multitudine de probleme de care ne izbim, chiar și din altă zonă a Cunoașterii decât "Calculatoare, IT", de exemplu.
Uite, mi-am amintit că acum vreo două zile, discutam cu Monica pe Telegram. Puțin înainte, lucram la un tutorial privind inserarea de imagini într-un articol pe Forum și mi-a atras atenția pe situl de găzduire de imagini, un clipuleț fantastic, privitor la ce poate face cineva cu înzestrare artistică, din coji de nucă! Literalmente, am rămas uluiți, fascinați! O întreagă lume policromă, înglobată într-o coajă de nucă! Obiecte de artă ultra-miniaturizate, care ne-au încălzit sufletul!
Așadar, este practic imposibil să anticipăm încotro ne poate conduce pe de o parte nevoia de dezvoltare, pe de alta, creativitatea proprie.
Un tutorial video, poate scoate la suprafață aptitudini latente din unii oameni și asta, deoarece anumite aptitudini (citește-l pe Sir Ken Robinson!!) au nevoie de un context specific pentru a se manifesta!
Omul respectiv poate avea genialitate într-o direcție, dar nefiind pus în contextul potrivit, acea latură a Ființei sale, îi este complet necunoscută! Până când... Până când întâlnește contextul potrivit!
De ce să înveți să utilizezi un Forum?


Sunt mai multe răspunsuri posibile. Poate cel mai important pentru tine, constă în faptul că, vremurile de altă dată, s-au dus!!
Asta înseamnă că, ori te instruiești, ori ți-o vor lua-o alții înainte și șansele tale de supraviețuire într-o lume informatizată, scad dramatic, în fiecare zi. Pentru că sunt din ce în ce mai mulți oameni care au nevoie să supraviețuiască într-o lume din ce în ce mai "digitală" și mulți dintre acești oameni s-au născut în această lume și li se pare absurd să învețe să trăiască "ca Mama și ca Tata", pentru simplul fapt că e imposibil pentru oricine să dea Timpul înnapoi! Trăim cu toții în ACUM și pentru unii asta e ceva "de la sine înțeles" iar pentru alții, devine din ce în ce mai dificil. Și atunci, trebuie să învețe!
În acest context al digitizării întregii economii mondiale, a folosi un Forum, este o modalitate extrem de avantajoasă să interacționezi cu o mulțime de oameni, care, pe lângă faptul că vor să afle "Cum se face...?", inevitabil, au propria lor experiență și, probabilitatea maximă este ca expertiza lor, să fie într-o cu totul altă zonă a activității umane decât a ta. Și atunci, la rândul lor, răspund, te învață acel "ceva", la care se pricep.
Și așa, împreună, ajungem să rezolvăm în timp record, lucruri (situații, probleme) care altfel, ne-ar lua "o veșnicie" să le dăm singuri de capăt.
Și în cazul în care îți imaginezi că eu sunt exclus din categoria celor care au nevoie să învețe, te înșeli foarte tare! Am nevoie și eu să învăț o puzderie de lucruri! Prea multe ca să mă gândesc mereu la ele!


Cum soliciți un tutorial video

E simplu:
Scrii un articol în care descrii ce anume rezolvare vrei la ce anume problemă, îl publici în această secțiune și eu și ceilalți membri ai Forumului, avem posibilitatea să aflăm ce anume te interesează.
Descriind cât mai clar cu putință situația pe care o vrei rezolvată, eu și poate și altcineva, vom veni cu idei care să clarifice și nevoile și posibilitățile, idei pe care le vom publica sub forma unor mesaje de răspuns și, dacă cerința se dovedește a fi de mare interes, adică, reprezintă o necesitate pentru un număr destul de mare de oameni, atunci acel tutorial video intră în producție.
Ce înseamnă "Producție", este o poveste destul de lungă și dacă există interes, dat fiind faptul că totuși, aici este un Forum dedicat Dezvoltării Personale, voi aborda ca parte a procesului de Dezvoltare Personală, de Transformare Personală și această parte dedicată dezvoltării aptitudinilor necesare pentru a crea materiale video.


Cam asta ar fi de zis despre "Cum soliciți..."
O zi super să ai! :)

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban