• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Tiparul vibrației Pământ

Creat de Monica Stănescu, Dec 26, 2022, 10:36 AM

« precedentul - următorul »

Monica Stănescu

Tiparul vibrației Pământ
Reflectând la tiparul Pământului, mi-am amintit de o vorbă auzită cu foarte mulți ani în urmă: "Oamenii se schimbă iar averile se mută!". Bineînțeles, la cine am auzit vorbele astea, se referea la averi materiale. Cu timpul și de-a șungul trecerii anilor, mi-am dat seama că există o gamă mult mai mare, mai largă, de "averi". O competență dobândită este o avere, timpul este o avere. La fel este și un talent, o înclinație nativă! Iar tocmai despre aceste lucruri am scris deja în articolul "De ce este funcțională astrologia". Fiecare dintre noi a primit la naștere un coș plin cu ceva. Fiecare! Ce face fiecare cu ceea ce se află în coșul său... E o altă poveste! Pentru că, pentru a știi ce să faci, mai întâi este necesar să cunoști ce ai!
Iar tocmai despre ceea ce ai se ocupă tiparul elementului Pământ.

TIPARUL PĂMÂNTULUI (POTENȚIONALUL FIZIC, MATERIAL).
Acest tipar/șablon este format din:
1. Ce ai,
2. Ce e de analizat,
3. Ce poți folosi.
Ce e foarte flexibil și schimbător? Capacitatea de a analiza! Iar aici intervine atenția, simțul de observare a detaliilor. Atenția este o formă de energie. În ce direcție ne îndreptăm atenția, depinde de noi. Este o alegere viabilă, la fel cum este și trecerea "peste". Iar dacă cineva încearcă să vă distragă atenția, să vă îndrepte către altceva, înseamnă că are alte intenții... Deci
ATENȚIE LA ATENȚIE!
De ce se spune că "Îți scapă din vedere o pădure întreagă, uitându-te la un singur copac"? Este un fel de comunica o idee valoroasă într-un limbaj metaforic. Adică? De multe ori ne poate scăpa din vedere imaginea de ansamblu, uitându-ne la un singur detaliu. Sau invers: vedem doar imaginea de ansamblu, scăpându-ne din vedere detalii care la un moment dat, pot deveni esențiale!
Și dacă tot folosesc acum comparațiile, să apelez la o altă descriere. Închipuiți-vă că vă aflați într-o încăpere întunecoasă și descoperiți că în mâna voastră se află o lanternă. Aprindeți lanterna (atenția) și o plimbați prin încăpere. Începeți să descoperiți un lucru, apoi un alt lucru, apoi altul... Sunt detalii, toate aflate într-o singură încăpere! Se poate întâmpla uneori ca lanterna să se stingă... Ce poți face? Singurul lucru este să te obișnuiești să vezi și în întuneric. Alteori se poate întâmpla ca, pentru o perioadă de timp, întreaga încăpere să se lumineze brusc! Abia atunci vezi, poți vedea imaginea de ansamblu.
Ce se întâmplă după ce s-a studiat un amănunt, un detaliu o perioadă de timp? În mod firesc urmează
DISCERENEREA, SORTAREA, adică LA CE și CUM POATE FI FOLOSIT.
Iar aici încep să apară atașamentele, vulnerabilitățile... Pentru că noi oamenii ne atașăm, ne "agățăm" de ceva. Poate fi vorba despre un atașament față de alte persoane, de un statut, o situație care ne ține stabili, "ancorați", cu "picioarele pe pământ". Unele dintre acestea pot fi utile în continuare, altele însă, cu timpul, încep să-și piardă utilitatea. Acest proces de detașare este unul extrem de complex, începând de la nivel subtil, interior, iar abia după ce detașarea a avut loc complet, se petrece și fenomenul de schimbare a realității exterioare. Este motivul pentru care, de exemplu, unii oameni care își părăsesc/pierd un loc de muncă sau un partener, întâmpină mari dificultăți în a-l înlocui.
Apoi urmează etapa a treia:
CONȘTIENTIZAREA A CEEA CE AI CU ADEVĂRAT.

Locul (casa) unde se află zodiile Taur, Fecioară și Capricorn, inclusiv guvernatorii lor în astrograma natală, arată UNDE/CUM/CE AI, UNDE/CUM/CE E DE ANALIZAT ȘI UNDE/CUM/CE POȚI FOLOSI. DEJA!

Șerban Stănescu

Foarte interesant!

Încep să devin interesat!  ;D
    Știu că este încă foarte mult de muncă, mai ales pe terenul experimentului. Iar oamenii interesați să experimenteze pentru a verifica o ipoteză sau alta, sunt rari. 
    Îmi place însă să cred în ideea că într-o zi, un om va deveni interesat, își va pune întrebări, va formula răspunsuri și apoi, va povesti mai departe ce a aflat. Apoi, va mai veni unul curios, își va pune întrebări, va găsi răspunsuri, va învăța ceva și va da mai departe, altuia care este curios și care își va pune întrebări și...

...Am învățat dintr-un film, o idee excepțională:
    "Pay it forward!", "Plătește în avans!"
"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban