• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Astrologia și liberul arbitru

Creat de Monica Stănescu, Noi 27, 2022, 11:08 AM

« precedentul - următorul »

Monica Stănescu

Povestea continuă! Dacă cu numerologia m-am înțeles rapid de tot iar rezonanța a fost reciprocă, după o vreme mi-am dat seama că informațiile sunt incomplete, că există ceva mai mult. Așa am ajuns la astrologie...
Primele cărți de astrologie cu care am avut contact au fost în format pdf. E vorba de cărțile scrise de Armand Constantinescu și Dan Ciupercă. După care au urmat multe altele, inclusiv un curs de astrologie.
Era o altă lume, cu un alt limbaj! La început eram năucită de noile informații. De foarte multe ori îmi venea să las totul baltă. Singurul lucru cu care m-am acomodat destul de repede, erau hărțile. Să zic că acestea au fost "salvarea" mea?!? Într-un fel da! Pentru că vedeam desene, simboluri care, după o vreme, prindeau viață. Vedeam e un fel de-a spune... Să zicem că percepeam "mesaje", idei, dincolo de simboluri. Sunt planetele cele care transmit semnale sau simbolurile lor?!? E o întrebare la care încă mai caut răspuns...
Prima hartă studiată a fost a mea, pentru că m-am apucat să studiez astrologia CĂUTÂNDU-MĂ PE MINE. Căutam răspunsuri la întrebări de genul "de ce mi se întâmplă ce mi se întâmplă" sau "cum/ce să fac". 
Așa am descoperit că există o infinitate de universuri și totodată de posibilități. Așa am aflat de Legile Universale. 
Așa mi-am dat seama că, dincolo de ce se crede, dreptul nostru de a alege este mic, enorm de mic. Pentru că trăim pe o planetă care face parte dintr-un sistem, care la rândul lui face parte din altceva și tot așa.
Concret, ca reprezentanți ai unei specii, putem alege doar câteva lucruri... Putem alege cum să gândim, putem alege cu ce ne hrănim, putem alege cu cine ne însoțim, putem alege ce facem cu timpul nostru. Sunt doar câteva posibilități, iar lista poate continua. Ce ne este imposibil, chiar interzis, să facem? Să oprim mișcarea, procesele de schimbare și de transformare. Ne este imposibil/interzis să alegem în locul altuia.
Prin urmare, și astrologia este limitată. Deci poate oferi doar parțial răspunsuri și/sau soluții.

Monica Stănescu
Erlensee, 27 noiembrie 2022