• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Tiparul vibrației Foc

Creat de Monica Stănescu, Dec 25, 2022, 07:01 PM

« precedentul - următorul »

Monica Stănescu

Tiparul vibrației Foc
Americanii ăștia zic niște replici cu atâta încredere, de parcă ar căuta să se convingă ei însuși de ceea ce spun!  ??? Mi-am amintit de o frază de-a lor când reflectam la tiparul vibrației Foc: "Poți obține tot ceea ce-ți dorești!". Zău?!? Chiar așa? ESTE UN MIT, o idee fără nici cea mai mică susținere practică! Eu cred că OBȚII EXACT CEEA CE EȘTI!
Și uite-așa ajungem la "triada" Personalității...

TIPARUL FOCULUI (AL PERSONALITĂȚII).
Acest tipar tridimensional este format din:
1. Cine ești (în nici un caz ce crezi, îți închipui sau ți se spune că ai fi);
2. Ce poți face literalmente, PRACTIC, cu ceea ce ești (aparent poate semăna cu ce-ai vrea sau dori să fi);
3. Ce poți înțelege.
Ce este în continuă schimbare de-a lungul timpului și vieții este ultimul punct: ÎNȚELEGEREA.
Cum? Trăind, experimentând, trecând prin evenimente, călătorind, citind, studiind, ascultând, oricine își schimbă punctul de vedere și implicit, perspectiva. Este motivul pentru care se spune că un om poate să priceapă atât cât poate! Cât poate să înțeleagă? Cât îi permite acest "orizont" al cunoașterii! Deci...
OMUL SE SCHIMBĂ
Este un proces firesc, natural. Cine își închipuie că mai este același ca acum un an, sau douăzeci... Se ridică împotriva întregului Univers, mințindu-se în primul rând pe sine! Toate procesele, evenimentele prin care trece, mai adaugă câte ceva LA CEEA CE EXISTĂ DEJA. Concomitent, și lasă ceva în urma lui... DIN CEEA CE ESTE. Astfel se schimbă ordinea priorităților și implicit, nevoile.
Schimbându-se nivelul, gradul de înțelegere, urmează în mod firesc schimbarea "de bază", adică "CINE SUNT?". Ca un răspuns la această schimbare apar "rolurile"... Ca niște roluri jucate într-o piesă de teatru. Sunt forme de "eu"-uri: rolul de copil, de elev, de angajat sau angajator, de freelancer, antreprenor, partener, părinte, etc, etc... Chiar și când practici o meserie oarecare sau îți folosești o competență, "intri" în straiele potrivite rolului respectiv!
Repet:
TOATE SUNT ROLURI TEMPORARE!
Am constatat totuși că unii oameni confundă rolul jucat pentru o perioadă cu "totul". Adică... PREFERĂ SĂ JOACE UN ROL TOATĂ VIAȚA. Sau două, MAXIM trei. Atunci are loc procesul de fixare de la punctul doi:
Ce poți face cu ceea ce ești (și ai!) LA UN MOMENT DAT.
Cât durează acest proces? Depinde! Uneori poate dura o singură viață, alteori zeci sau sute de vieți... Durează atât cât este necesar să fie învățate toate lecțiile necesare, corespunzătoare rolului respectiv! Toate acestea sunt procese firești. Sunt NATURALE!
După ce s-a învățat tot ceea ce se poate învăța în și din rolul respectiv urmează "saltul". E timpul pentru o nouă/altă schimbare! Un alt "eu", un alt rol? Posibil! Am scris deocamdată doar atât cât am putut înțelege! Iar atât timp cât mai sunt în viață, se pot schimba multe!  :)
Locul (casa) unde se află zodiile Berbec, Leu și Săgetător, inclusiv guvernatorii lor în astrograma natală, arată UNDE/CUM/CE EȘTI, CUM/CE/UNDE POȚI și CUM/CE/UNDE ÎNȚELEGI. DEJA!