• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Listele cursurilor video R-DDL

Creat de Șerban Stănescu, Oct 19, 2022, 03:42 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Listele cursurilor video R-DDL

Utilitatea listelor
Listele cursurilor, s-au dovedit o necesitate de care m-am izbit eu însumi, de-a lungul celor doi ani și jumătate de când se derulează acestă serie de cursuri.
Sunt multe idei prezentate în fiecare curs în parte și ele formează un întreg. Ca fapt divers, suportul de curs, textele cursurilor, în prezent, numără aproape 800 de pagini.
Să te descurci și repede și bine în acest noian de informație, este deja o necesitate, dictată de însăși eficiența muncii de studiu și documentare.
Din păcate, accesarea listei de pe YouTube, prezintă un inconvenient frustrant, de multe ori: e nevoie să știi adresa listei, pe de o parte; pe de altă parte, e nevoie să știi titlurile cursului în care este prezentată o noțiune sau o idee, iar ca să ajungi la acel curs anume, trebuie să derulezi prin cinci (!) pagini a câte 30 de titluri fiecare. Uneori, asta merge mai repede, alteori, merge sâcâitor de încet...
Pe Forum, pe de altă parte, paginile se încarcă foarte repede, uneori fără să sesizezi că ai schimabt pagina.
Alt avantaj, constă în aceea că poți accesa din lista respectivă, acel curs anume care te interesează, având în față o listă grupată pe anii de studiu și în același timp, toate temele cursului acelui an.
Fiind deja la cursul 120, este ușor de înțeles că a căuta ceva într-o listă organizată de YouTube pe principiul "Ultimul publicat, primul listat", este o metodă destul de nepractică. Desigur, există funcția de căutare; doar că, trebuie să știi precis ce cauți, altfel irosești timpul, căutând "Acul în carul cu fân". Nefiind eu un mare iubitor al căutatului de dragul căutatului, m-am gândit la o soluție care să mă ajute și pe mine și pe alții: listele organizate.
Pe lângă aceste liste ale cursurilor corespunzătoare fiecărui an, m-am mai gândit și la liste tematice. Listele tematice care vor fi publicate, vor grupa o serie de cursuri într-o tematică anume. De exemplu, o listă poate fi "Auto-observarea"; o altă listă, poate fi "Energetica Relațiilor". Astfel, cel care este interesat de o anume termatică, poate accesa toate informațiile publicate pe acea tematică, într-un fel mai puțin stresant și consumator de timp.
Desigur, ca orice idee, suportă și acestea îmbunătățiri, deci: aștept idei, sugestii și pentru această Categorie a Forumului! :)

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban