• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Domeniul capacităților extrasenzoriale

Creat de Șerban Stănescu, Oct 19, 2022, 04:50 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Domeniul capacităților extrasenzorialeControverse și Realități șocante

De secole, există controverse și polemici pe tema capacităților extrasenzoriale. Am scris despre câteva aspecte legate de Extrasenzorial în cartea "Autodezvoltare, Ocultism, Extrasenzorial", publicată în primăvara lui 2010. Cartea a avut succes, cel puțin considerând numărul de downloaduri (este gratuită și este în format electronic, PDF).
Există și multă confuzie în acest domeniu, există și o mitologie absurdă, generată de multitudinea de necunoscători care vor să devină "cunoscători" scriind cărți despre lucrurile care le sunt necunoscute, dar pe care ei sunt convinși că le cunosc, pentru că... au citit despre ele....
Pentru mine, Extrasenzorialul, a fost și în mare măsură a rămas ceva care mi-a dat multe dureri de cap.
Pe de o parte, pentru că m-am născut cu niște aptitudini despre care, la vremea copilăriei mele și a tinereții, era puțină lume care avea curajul să vorbească și dintre curajoși, mulți vorbeau foarte rar și în șoaptă, cel mai des.
Cum să înveți despre ceva practic necunoscut?
Și cum să te descurci într-o lume care este opacă la ceva care este "înăuntrul tău" și reprezintă "Marele Necunoscut"?
A te aventura în Haos, "în mijlocul lui Nicăieri", pentru oricine, indiferent de vârstă, este o provocare colosală și de multe ori, renunțăm, preferăm să ocolim dacă putem...
Și dacă ocolul, se dovedește a fi imposibil, sau cel puțin impracticabil, din lipsa cunoașterii necesare?
Sunt multe situații care la prima vedere, țin de domeniul fanteziei debordante, poate chiar de acela al iluziilor de tip auto-hipnotic. Cum facem distincția între un fenomen invizibil REAL și un mecanism de compensare, generat de o spaimă sau de un complex de factori externi care pun pe noi brusc o presiune colosală?
Cum explicăm de exemplu, faptul că unii oameni pipăie un obiect și știu ce culoare are, fără să îl fi văzut?
Sau alții, citesc un text plimbându-și mâinile peste pagini?
Sau alții, care au viziuni în stare de veghe, sau vise, care devin Realitate, în scurt timp?
Sunt o mulțime de exemple în istorie, atât istoria mai îndepărtată (secole) cât și cea recentă.
Poate cele mai uluitoare povești, sunt cele patru Evanghelii, care formează Noul Testament; sau, așa-numitele "Evanghelii Apocrife", care prezintă povești și mai uluitoare decât Evangheliile "canonice". Chiar și Vechiul Testament, e plin de povești incredibile, între care, una notorie, este cea a lui Moise, când primește "Tabla cu Legi", de la însuși Dumnezeu.
Cum trebuie înțelese aceste povești? Știm noi oare cu adevărat asta? Sau doar ne place să clasificăm fenomenele necunoscute și înfricoșătoare folosind cuvinte exotice?
Închei acest articol, cu câteva întrebări:


Cum definești TU capacitatea de a extrage un fragment de istorie, o poveste, doar punând mâna pe un obiect vechi?
Ți s-a întâmplat vreodată așa ceva?
Ce crezi despre un om, care toată viața sa, s-a confruntat cu un astfel de fenomen, fără a îi putea găsi o explcație "științifică", clară și general acceptată?
"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban