• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Câteva cuvinte despre Radiestezie

Creat de Șerban Stănescu, Oct 19, 2022, 06:08 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Câteva cuvinte despre Radiestezie
Ce este Radiestezia?


O definiție exhaustivă, este practic imposibil de oferit. Trebuie să practici Radiestezia și practica, te va conduce treptat la o definiție din ce în ce mai complexă și mai nuanțată.


O definiție scurtă:RADIESTEZIE: Este acea metodă de investigație, de măsurare, care folosește Rezonanța Cuantică, pentru a ne pune în legătură cu Sursa Universală, astfel încât să primim răspunsuri la întrebări care se referă la fenomene invizibile, la fenomene care se situează în afara simțurilor comune, fenomene care sunt parte integrantă a Universului Infinit Conștient și Inteligent.

Pornind de la această definiție, care este departe de a fi "singura posibilă și cea mai grozavă", avem la îndemână cel puțin o orientare care să ne ajute să ne descurcăm astfel încât să putem aborda Radiestezia, altfel decât la modul "misticisme", "fantezii", "religie", "ghicit" și alte asemenea caracterizări și încadrări superficiale și contraproductive.


Am început să practic Radiestezia prin anul 1980, fără a ști ceva despre cuvântul "Radiestezie", cu atât mai puțin despre faptul că este o știință care numără, potrivit atestărilor documentare, peste 3500 de ani!
Doar la noi în țară, există relatări suficiente cu priovire la utilizarea Radiesteziei, încă din secolul XVIII.
Cele mai comune utilizări, sunt detecția și stabilirea formei aproximative a straturilor de apă freatică, așa numiții "fântânari" sau "puțari", care detectau existența unei pungi freatice, folosind o ramură de alun, tăiată în forma literei "Y".
O altă utilizare răspândită în secolele XIX și XX, o reprezintă detectarea zăcămintelor de chihlimbar, de sare și de petrol, precum și alte minerale și minereuri (aur, argint, cupru, fier).
După instaurarea comunismului, aceste practici s-au pierdut în mare măsură și e de înțeles de ce și cum s-au petrecut lucrurile. Tradiția, în loc să fi fost transmisă, s-a pierdut și acum mare parte din ceea ce constituia o parte valoroasă a zestrei culturale și spirituale a acestui neam, trebuie redescoperită, "pe calea cea grea": Încercare și Eroare.
Cei mai norocoși, care rezonează cu Entități destrupate mai evoluate și au și deschiderea necesară să accepte un Ghid Spiritual fără trup, ajung poate mai repede la Adevărurile care s-au pierdut odată cu puținele cărți scrise în domeniu. Dar asta, presupune niște costuri. Poate că cel mai bine este să citești despre aceste costuri, "sacrificii", în scrierile lui Arsenie Boca, ale lui P. D. Uspenski, ale lui Ghelasie Gheorghe, ale lui G. I.Gurdjieff...
Există acum cărți de Radiestezie?
Da. Există. Doina și Aliodor Manolea, au publicat o serie de cărți extrem de utile și valoroase. Din păcate, asta s-a petrecut la începutul anilor '90 și acum, aceste cărți, sunt extrem de dificil de găsit...
Mai mult decât atât, până și referințele la astfel de cărți, sunt rare și greu de găsit.

Mai sunt și alte cărți?
Risc să intru într-o situație dificilă dacă intru în detalii. Da, mai există unele cărți. Unele, circulă în format electronic. Există câteva cursuri, dintre care poate cel mai mediatizat, este cel al Școlii Române de Radiestezie "Sfântul Apostol Andrei", fondată de ofițerul naval Claudian Dumitriu.
Mai pot fi găsite și alte cursuri pe internet. Fiecare este liber să decidă în dreptul său. Eu am oferit doar informații. Despre "judecăți" de valoare sau fără valoare, poate vom purta o discuție, aici, cândva...
În ultimii ani, mă feresc din ce în ce mai mult de "judecățile de valoare", pentru simplul motiv enunțat de Apostolul Pavel, în "Epistole": "Cunoaștem în parte".
Asta înseamnă că și "judecățile de valoare" ale noastre, suferă de aceeași "boală": sunt opinii mai mult sau mai puțin obiective, potrivit cunoașterii și înțelegerii fiecăruia și ne putem oricând înșela. Adică, se aplică și la mine: mă pot înșela.

Mă strădui și m-am străduit să corectez aceste lipsuri despre care am amintit, atât cât mă țin puterile.
Acest articol, este o astfel de strădanie, chiar dacă este una foarte modestă. Cu timpul, poate împreună cu ceilalți membrii ai forumului, vom reuși să întregim această zestre Culturală și Spirituală.
Sper să fi adus puțină lumină în zona aceata a Radiesteziei. Măcar atât cât să îți stârnesc curiozitatea!"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban