• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Mel Robbins: Regula de 5 secunde

Creat de Șerban Stănescu, Oct 22, 2022, 09:37 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Mel Robbins: Regula de 5 secunde

Discuții la webinar și... "unde crapă"!

Astăzi, la webinar, am discutat evident, despre tematica cursului de joi, cursul 120, "Energetica Relațiilor: Săgetător".
Discuțiile au mers frumos, până în punctul în care am discutat despre stilul oarecum tranșant al Săgetătorilor și la faptul că, au un fel de a munci, care denotă fermitate, hotărâre.
În acest punct, discuția a deviat de la "frumos", "la obiect", "studiat", către zona excepționalului!
A venit vorba despre amânare, despre răbdare, justificările tipice semnelor de Pământ. Și în acest punct, Monica a venit cu o idee:
    Știți, ați auzit de "Regula de 5 secunde"? Mel Robbins?
Eu știam, văzusem TED-ul lui Mel Robbins și pe urmă, mai căutasem și găsisem canalul ei YouTube, etc.
Monica a fost practică: a pus pe chat link la un fragment relevant dintr-un interviu cu Mel Robbins, interviu în care explică detaliat, argumentat științific, despre ce este vorba.
Ca să scurtez "pelteaua", mai jos, sunt două variante de video:

Mel Robbins la "Impact Theory" cu Tom Bilyeu, interviul complet:

Pentru cei nerăbdători: Fragmentul esențial din acest interviu, pe care l-a trimis Monica pe chat:

Vizionare plăcută!

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban

Petru Codreanu

Azi am reluat vizionarea acestei prezentări după ce am urmărit Episodul 13 din seria "Munca cu Sine", care se concentrează pe autodisciplină și Intenție . Ca referință este propus TED-ul de Mel Robbins,  mi-am dat seama că abordarea prezentată de Mel Robbins în ceea ce privește impulsul de a face ceva doar în acele 5 secunde este nepotrivită pentru mine. 

Cum să gestionez după aceea situația când trec acele momente în care simt dorința de a face ceva, din ce resurse să extrag energie pentru a menține după aceea acel impuls?

Ce fac în cazul în care resursele mele de energie par insuficiente pentru a susține aceast impuls spontan? 
Spun ce fac... mă distabilizez sau mă blochez și apoi dezorientat caut în interiorul meu acel ceva pe care să mă sprijin sau să obțin resursa de a continua.

Cu spontanietatea prietenesc foarte rău ))) (cuvântul cheie la ei este ... Haide-ți ... Haide-ți ...Haide-ți fetelor)))

Dulci îmi sunt cuvintele: sistemic, ordonat, organizat, structurat, coerent, metodic, planificat :)))))