• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Previziuni 2023. Jocul Luminii și al Întunericului

Creat de Monica Stănescu, Oct 23, 2022, 10:36 AM

« precedentul - următorul »

Monica Stănescu

    Universul sau Dumnezeu dacă preferați o astfel de formulare, folosește un limbaj ciudat. Comunică cu noi prin "semne": prin mesageri, fraze, cuvinte-cheie, întâmplări, coincidențe, sincronicități. Toate, absolut toate ne atrag atenția, suficient de mult încât să ne oprim câteva secunde, minute, ore sau chiar zile în șir reflectând la cele întâmplate. Și s-ar putea ca cel mai des să ne amintim brusc fie de Dumnezeu, fie de "academicul" WTF!  ;D  După care încep răbufnirile.... Și de Lumină și de Întuneric! Anul acesta s-ar putea să asistăm destul de des la astfel de răbufniri!
    Da! Semne bune anul are, semne bune de și din belșug! Primele semne că se apropie 2023 deja au început să apară încă de la începutul lunii octombrie. Unii dintre noi au început să simtă și să le simtă... Și să le unească "punctele", după celebra vorbă a lui Steve Jobs "connect the dots".  ;)
    Toate acestea pentru că 2023 este un an de vibrație 7, ori 7 este considerat a fi numărul sau vibrația spiritualității). Ei bine, în acest an ne amintim că suntem și dumnezei, chiar dacă acea frântură de esență se află închisă într-o formă umană, iar semnele se repetă din ce în ce mai des până când ne dau de-a berbeleacul. Iar toate acestea au loc atât la nivel macro(cosmos), cât și micro(cosmos).
    Din ce în ce mai des reapare pe scena publică menționat numele lui Gurdjieff. De fapt, este vorba despre ideile emise/scrise de acesta în cărțile sale, idei făcute cunoscute sub pana ucenicului său Uspenski. Recomand citirea acestor cărții, pentru că în toate cărțile publicate se pune accent pe: AUTO-OBSERVARE, AUTO-CUNOAȘTERE și mai ales, de AMINTIRE DE SINE.

    Ei bine, în 2023 începem să ne amintim ȘI de noi înșine! Ne reamintim ce ce am fi putut fi, unde să fim. Ne amintim cine suntem și unde ne aflăm de fapt. Ne amintim de ce am fi vrut să facem și ce facem de fapt. Ne amintim de ce am dorit să avem și ne-am oprit din x, y, z motive. Ne amintim cu cine am fi vrut să fim și cu cine suntem. Ne amintim în egală măsură și de obrazul de lumină cât și cel de întuneric! Ne amintim de momentele când am fi putut fi, zice, face altceva, cu totul altceva.
    2023 este una al jocului, un joc cu totul deosebit. Pe scena vieții unele reflectoare se aprind iar altele se sting. Pe scenă sunt când luminate, când puse în umbră două personaje: ESENȚA și PERSONALITATEA.

2023 este un an al manifestării atât al INDIVIDUALITĂȚII cât și al EGOULUI
    În acest an apar și/sau reapar manifestări atât ale propriei individualități, cât și al egoului.

2023 ESTE UN AN AL ARMONIZĂRII, AL RESTABILIRII ECHILIBRULUI UNEI BALANȚE UNIVERSALE.
    Așa că, s-ar putea să fim surprinși, luați pe sus sau dați jos, de idei, de fapte, de evenimente.

2023 ESTE UN AN AL CONȘTIENTIZĂRII
    Conștientizăm că mai există și altceva decât acest plan fizic, că mai există și altceva decât acel "a avea" și "a face". Ne amintim cel mai des de verbul "a fi"!
    Cine a uitat de el însuși, de plăcerile sale, de dorințele sale, de nevoile sale, s-ar putea ca în acest an să fie nevoit să își amintească și să acționeze în consecință. Dincolo de orice îndoială, apar și oportunități!
    Același lucru este valabil și în sens invers! Cine s-a uitat doar la el însuși, s-a ocupat doar de nevoile sale, a ținut cont doar de dorințele sale, acum conștientizează că mai există și altceva/altcineva în preajma sa. Totodată, s-ar putea să conștientizeze că tocmai gândurile, vorbele, faptele sale au afectat Și totodată, se oferă oportunități de a fi/face altfel!

2023 ESTE UN AN AL IMPRUDENȚELOR
    Vibrația 7 este o vibrație care iubește libertatea, independența, originalitatea. Este o vibrație care caută liniștea, care este atrasă de reflecție, de singurățate, de timp liber pentru analiză, cercetare și informare.
    Este o vibrație care este atrasă de secret, de mister, de înțelepciune. Este o vibrație care iubește să creeze scenarii, să își imagineze lucruri și/sau situații.
    Este o vibrație care iubește originalitatea, mișcarea, o vibrație care dă tonul, începe, dă startul, ideea. Este o vibrație căreia îi place să schimbe, să călătorească în locuri noi și mai puțin cunoscute. Este o vibrație care iubește mai mult ideea, soluția decât fapta, realizarea în sine. Este și motivul pentru care în acest an este posibil să ne atașăm mai mult de idei decât de orice altceva!
    Este o vibrație care evită, îi displace să se piardă (în prea multe detalii, amănunte) și să piardă (indiferent ce!). Este o vibrație care își cere drepturile, care uneori mai mult pretinde decât oferă. Este o vibrație care ocolește în mod strategic formele de autoritate și locurile/situațiile care implică asumarea de prea multe responsabilități.
    Toate aceste lucruri se pot observa tot timpul cel mai bine la cei născuți cu un destin de vibrație 7 sau cu vibrația numelui 7, și ceva mai rar la cei născuți în luna a 7-a sau într-un an de vibrație 7. Ei bine, anul acesta este posibil să se vadă la toată lumea și în toată lumea!

2023 ESTE UN AN AL NOILOR ÎNCEPUTURI, AL SCHIMBĂRII ȘI AL SCHIMBĂRILOR       
    Pentru unii dintre noi, 2023 poate fi un an ușor, iar pentru alții un an dificil.
    Poate fi un an mai dificil pentru cei care:
- evită sau le displac schimbările sau dimpotrivă, pentru cei care schimbă doar de dragul de a schimba ceva;
- evită să își asculte intuiția și preferă compromisurile, supunerea ca unica și singura soluție posibilă;
- preferă să ia decizii și să acționeze doar atunci când este propriul interes în joc (doar de dragul de a în zone, locuri, situații, relații "călduțe");
- pentru cei care se cramponează de trecut.
    Poate fi un an mai ușor pentru cei care:
- sunt răbdători și le place să gândească înainte de a acționa;
- fac lucrurile încet atunci se impune răbdarea, atenție la detaliu, și rapid atunci când e cazul;
- preferă dialogul, negocierile în locul compromisurilor;
- sunt învățați să investească în loc să cheltuiască, să și câștige cât să și piardă;
- știu să se elibereze de ceva sau cineva care îi trage în jos;
- când să pună punct, să plece, să încheie, să dea drumul;
- se gândesc și la viitor;
- fac ce pot face cu ce/cine au deja.

CONCLUZII ȘI RECOMANDĂRI
    2023 este un an al schimbărilor subtile, deci se impune să dăm dovadă de multă răbdare, un an în care doar aparent se bate pasul pe loc. Schimbările au loc treptat, cu încetineală. Este un an al restabilirii armoniei dintre viața personală și cea socială, deci poate fi și un an al (în)frânărilor fie relaționale, fie financiare. Este un an în care pot apărea fie posibilități de câștiguri neașteptate, fie pierderi neluate în calcul.
    Pot apărea nenumărate amânări sau întârzieri. Atunci, în astfel de situații, ni se oferă șansa de a reflecta, de a ne informa, analiza sau de a respira sau odihni pur și simplu.
    Ar fi interesant de reamintit, studiat, revizuit și reevaluat evenimentele care au avut loc în anii anteriori similari: 2014, 2005, 1996, 1987, 1978, ș.a.m.d.
    Să ne bucurăm de anul ce vine și să-l primim așa cum se cuvine... Pentru că oricum vine!

Monica Stănescu, Erlensee, 23 octombrie 2022

Șerban Stănescu

Salutări! :)

Am citit cu plăcere articolul! :)

Mi-am concentrat însă atenția asupra pasajului final: e un fel de "Temă pentru acasă".


    Anii de Vibrație 7

Iată, pe scurt, cam ce pot sintetiza în secvența evenimentelor anterioare ale anilor de Vibrație 7:  • 1969: A fost un an straniu. E multă vreme de atunci și îmi amintesc doar că a fost un an în care Mama, este amintirea cea mai persistentă. O altă amintire, generală, este legată de faptul că eram în clasa a treia și am luat "Mențiune" la școală. Cred că a fost prima mea distincție, în "cariera" mea de "școler"... Atunci am descoperit că îmi sunt indiferente "premiile", "competițiile" și că mi-este imposibil să accept și să înțeleg "goana după aur"; alergatul după note și premii, adică... Întreg anul a fost oarecum dificil. Soră-mea, abia avea un an și perioada 1968 - 1969, a fost dificilă. În iarnă (1968 - 1969) ne-am mutat într-o locuință nouă și îmi amintesc cum făceam "ture" cu sacoșe cu diverse bagaje. Era iarnă și mi se părea greu...
  • 1978. Alt an dificil. Bacalaureatul, admiterea la facultate și plecatul în armată. Caracteristica generală, este "an dificil" și "am trecut cu bine prin toate";
  • 1987. An dificil ca și anteriorii, dar cu o caracteristică foarte specială, pentru mine: Sincronicități spirituale, viziuni. Un an memorabil! Caracteristica generală, este "an dificil" și "am trecut cu bine prin toate"
  • 1996. Îmi amintesc cât de dificil a fost acest an, mai ales în privința relației cu prima soție. În casă, adică. Caracteristica generală, este "an dificil" și "am trecut cu bine prin toate"
  • 2005. An de extremă dificultate! Am avut o problemă de sănătate și am trecut printr-o criză profundă din acea cauză. Aceeași caracterizare, însă: "an dificil" și "am trecut cu bine prin toate"
  • 2014. Alt an dificil! Eram deja căsătorit cu Monica și este anul în care a revenit din Grecia (eu revenisem în iulie 2013). Deși calvarul existenței a fost exact cum spune cuvântul, "calvar", am reușit să supraviețuim! "An dificil" și "am trecut cu bine prin toate"
  • 2023. Ce îmi spune tiparul energetic pe care îl creionează anii anteriori? Va fi un an dificil, dar vom reuși să îl depășim cu bine!
  • . ..


    Concluzii provizorii


"Provizorii", deoarece totul este în schimbare și cu cât analizăm mai multe fapte experimentale, cu atât marja de eroare scade.
Principalele concluzii, sunt următoarele:


Anii de Vibrație 7, sunt ani în care ne construim Reziliența. Am supraviețuit? DA! Am ieșit mai puternici? DA! Ce a fost necesar să avem? Răbdare, tenacitate, calm, ponderare, prudență.
Ceea ce recomand însă tuturor care citesc acest articol, este să aibă tot timpul anului 2023 în atenție, imaginea de ansamblu a anului: este un an în care suntem trecuți prin dificultăți și, dacă cedăm, va fi un an de pierderi, de pagube. Pe de altă parte, dacă acceptăm provocarea acestei Vibrații (7), vom ieși din anul acesta mai puternici, mai bine pregătiți pentru viață și cu mult mai mari șanse să parcurgem încă un ciclu de 9 ani.


Anul vibratoriu 7, din analiza faptelor, rezultă că este un fel de prag, un examen, un fel de test pregătitor pentru următorii nouă ani. Poate și de aceea, dificultățile sunt mari, pentru că "urcușul" care vine, încă nouă ani de viață, necesită, ca la orice sportiv, un antrenament asiduu și tenace, multă disciplină și viziunea ansamblului.


Știu că suntem total neobișnuiți cu ideea că un examen poate dura un an întreg! Poate că asta este principala provocare: să accepți că Viața, are alte reguli, atât privitoare la Lecții cât și la Examene!
"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban