• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Discuții cu privire la ideile prezentate în cursuri

Creat de Șerban Stănescu, Oct 19, 2022, 04:07 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Discuții cu privire la ideile prezentate în cursuri

Dezbateri, întrebări, răspunsuri...

Sunt conștient că sunt încă foarte departe de a le ști pe toate. Mai mult, am o suspiciune mare: cred eu că și la capătul vieții mele actuale, voi fi tot "foarte departe".
Pe cale de consecință:
Orice idee pe care am prezentat-o, dacă are o proveniență de la ceea ce G. I. Gurdjieff și P. D. Uspenski numesc "O Minte Superioară", ne va crea dificultăți și în înțelegere și în aplicarea în practică.
Să spunem însă că, toate au mers "ca pe roate" și am reușit să facem un experiment dificil.

Cât de aproape am ajuns de un Adevăr mai mare decât cel pe care îl cunoșteam înainte?
Cât anume m-a ajutat să mă transform acest experiment?
Ce avantaje mi-a adus?
Ce dezavantaje mi-a adus?

Sunt doar câteva din întrebările posibile care ne răsar în minte, pe măsură ce învățăm, ne documentăm și punem în practică ideile prezentate în cursuri.
La webinarele de sâmbătă de exemplu, se pun tot felul de întrebări, se formulează răspunsuri, se prezintă experiențe personale. Unele, confirmă foarte clar informațiile din cursuri; altele, dovedesc faptul că unele aspecte, sunt caracteristice anumitor oameni în vreme ce altele, altor oameni. Sunt ele "mai puțin adevărate" sau... perspectiva din care privesc eu, este prea strâmtă și am nevoie de o extindere a perspectivei, adică, de o schimbare a modului meu de gândire?
Sunt multe pe care și eu am nevoie fie să le învăț, fie să conștientizez că le știu, dar nefiind ceva cu care să mă confrunt zilnic, chiar de mai multe ori într-o zi, fie mi-a scăpat pe moment, fie, pur și simplu, aveam nevoie de "un brânci", de un impuls de la cineva, ca să capăt o altă perspectivă, din care să văd o altă imagine; nici mai bună, nici mai rea, ci doar altfel!
Discuțiile, dezbaterile așadar, au un rol deosebit de important în propria noastră autocunoaștere, în dezvoltarea intelectului, a capacității de a ne organiza ideile, de a le prezenta, etc. Pe scurt, toate acestea sunt aspecte discrete ale Dezvoltării Personale.

Ce părere ai?

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban