• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Mesagerul Răzvan Vasile

Creat de Monica Stănescu, Ian 01, 2025, 11:39 AM

« precedentul - următorul »

Monica Stănescu

Mesagerul Răzvan Vasile
Cine este? Un om, de fapt un mesager din partea Universului. Cum am ajuns la el? Prima oară am citit acest nume de Halloween. Postase pe Fb un desen completat cu câteva cuvinte. Foarte pe scurt: era o imagine a unui om costumat în cărți, iar sub acest desen era o sugestie: "Costumați-vă de Halloween în cărți. Asta o să sperie pe toată lumea!"
Am zâmbit trist atunci, când am citit mesajul, pentru că este un adevăr. Marea majoritate a oamenilor se feresc de cei care citesc. Așa am pățit-o și eu și Șerban și poate mulți alții...

Apoi, pentru a doua oară am dat peste acest nume pe data de 1 Ianuarie 2025. Era o sugestie primită pe YouTube. Ce sunt sugestiile? sunt ca niște invitații. Dacă vrei, te duci. Dacă îți spune nimic, treci mai departe.
Scria în titlul podcastului (căci despre un podcast este vorba):
"Răzvan Vasile: Copilul este oglinda relației dintre părinți. VORBA LUI JORGE"
Hopa, îmi zic... Ce mai este și treaba asta cu oglinda, cu relația dintre părinți?!? Și nicidecum cu ei, ca oameni, CI CU RELAȚIA?!?

Oscilam între decizia de a da click sau a merge mai departe. De ce? Foarte simplu: ideea de parenting este cam străină de mine. De fapt, fac acest lucru mai mult cu mine cu toate că mă apropii de vârsta de 60 de ani.

Era deci ceva nou. "Nou" pentru că s-ar putea să aflu un răspuns, o soluție la ceva care simțeam că îmi pune frână! Fără să știu de ce!
De ce spun acest lucru? Ce mi-a atras atenția în acest titlu? Pentru că în aproape toate relațiile în care m-am implicat până acum, am făcut tâmpenia de a mă focalizat mai mult PE RELAȚIE (să meargă, să funcționeze, ș.a.m.d) și mai puțin pe OM. Este motivul pentru care:

1. Relația a funcționat DOAR pentru o perioadă de timp, uneori mai lungă, alteori mai scurtă.
2. Mă simțeam de foarte multe stoarsă, literalmente, de puteri. E ca și cum aș fi tras singură la o căruță, la care, de fapt, erau înhămați doi (sau mai mulți) cai.
3. Uitam după o vreme de propria-mi implicare, și că și eu sunt tot un om. Și ca orice om, aveam nevoi, sentimente, etc, etc.

Bun! Închei paranteza și să revin la podcastul amintit ceva mai sus. Am dat click pe el. Așa am mai descoperit multe alte lucruri "de valoare", lucruri simple... În nici un caz ușor de făcut și de "digerat"! Este un podcast plin de idei practice și soluții care, cel mai important lucru, pot fi puse în practică în viața de zi cu zi. Cu o condiție: SĂ VREM!

Am să dau aici doar un singur exemplu de idee, de sugestie de cum poți să-ți schimbi perspectiva legată de "corectitudine, ce este drept/corect". Și totodată cum să treci peste acest hop (căci este ceva care te impiedică să vezi dincolo de ceea ce se ascunde în spatele acestei nevoi de "dreptate, corectitudine"! Citez:

"În spatele fiecărei nedreptăți se află puterea ta!"

Bineînțeles, fiecare care urmărește acest videoclip își ia din el ceea ce îi atrage atenția, ce vrea, ce are nevoie. Eu doar lansez invitația de a-l urmări! Deci!
Iată podcastul cu pricina:


Șerban Stănescu

#1
    Am apreciat și apreciez foarte mult și articolul și desigur și materialul video recomandat.
    Trebuie să spun însă că materialul video, în ciuda duratei de două ore, mi se pare foarte înghesuit.
    Au fost aici prezentate foarte multe idei, care mai de care mai importantă și oricât ar suna de neplăcut, sunt foarte multe care necesită dezvoltări mult dincolo de câteva replici. Avem nevoie de dezbateri largi, la care să participe cât mai mulți oameni. Avem nevoie să ne auzim unii pe alții și mai ales, să ne ascultăm.
  Ce mi se pare remarcabil în acest material, este faptul că oferă multe teme de dezbatere și teme a căror importanță acoperă un spectru foarte larg de vârste.
  Avem nevoie fiecare dintre noi să abordăm aceste teme, atât cu noi înșine și poate mai ales cu noi înșine dar și în discuții între noi. Pentru că doar așa învățăm să construim Comunicare Eficientă și Discursuri coerente!

  Felicitări, Monica! Continuă!



"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban