• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Previziuni astrologice pentru 2023

Creat de Monica Stănescu, Noi 13, 2022, 10:39 AM

« precedentul - următorul »

Monica Stănescu

    O discuție pe mess ce părea banală la început...
- Salut! Ce faci?
- Bună! Mă uitam la ce-mi mai pregătesc astrele pentru anul viitor.
- Și? Ce-ți zic? E de bine sau...
- Ca întotdeauna! Și-Și!
- Adică?
- Păi ca orice om, zic că-i de "bine" atunci când se întâmplă chestii plăcute, dorite, iar "rele" atunci când evenimentele sunt altfel decât am fi vrut noi să fie!
- Așa-i! Îmi zici și mie?
- La fel și la tine! Și-și, ca întotdeauna!

    Scânteia! A fost destul de puternică încât m-a determinat să studiez și harta acestui început de an, după ce mi-am studiat propria revoluție solară.  :)
---------------
    Și-și! Cam așa începe 2023, un an de vibrație 7, iar despre acest lucru am scris deja un articol pe acest forum, în secțiunea dedicată.
    2023 este o continuitate a anului anterior. Trecerea de la un an la alt an se face ușor, fără evenimente "zguduitoare". Esențial este că și acest an este un an cu multe oportunități, la fel ca 2022. Ce fel de oportunități? De a schimba ceva, mai ales în domeniile în care unele lucruri sunt altfel decât în armonie, atât cu noi înșine cât și cu întreg Universul! Unde anume, în ce domeniu... Depinde de harta natală a fiecăruia! Uneori suntem "împinși", nevoiți să schimbăm, alteori suntem (a)trași, ca de o necesitate. Și să vedem ce se întâmplă, cum se întâmplă și unde în general. În particular, pentru fiecare zodie în parte, o să apară în curând un alt articol. Deci, fii pe fază cu noutățile apărute aici, pe forum!  ;)
---------------
Generalități
    În 2023 se pare că avem tendința generală de a evita, pe cât posibil, asumarea de responsabilități, inclusiv de a lua decizii "dure". Mai mult gândim (să) facem decât facem!  8) 
Căutăm, răscolim peste tot după informații înainte de a face vreo mișcare, de a acționa. Tendința generală (și inițială!) este una de a evalua cât mai corect, cât mai armonios, aproape orice, indiferent dacă e vorba despre oameni, situații, lucruri sau evenimente. Corect și armonios înseamnă cu totul altceva decât "frumos" în sens clasic, mai degrabă "practic", "potrivit", "eficient"! Prin urmare pentru marea majoritate dintre noi, interesul, atenția, focalizarea, este îndreptată, cel puțin în prima lună a anului, spre lucrurile deja cunoscute, plăcute, apreciate, de "acasă", de tot ceea ce ne face să ne simțim "ca acasă"! Inclusiv cu cine și unde!
---------------
An de însămânțare
    Dacă în anii anteriori s-a pregătit terenul, în 2023 începe însămânțatul, urmând ca atât spre final de an cât și în anii următori să adunăm roadele. Căci, da, acest an este propice, ideal pentru a pune PE PĂMÂNT primele semințe legate de ceea ce ne dorim să trăim, să fim, să facem, ce să facem, unde și cu cine.
Este un an ușor pentru cei care și-au cultivat răbdarea, perseverența, tactul, discreția, pentru cei care s-au învățat să își aprecieze resursele (mai ales timpul), să-și facă calcule anticipate, pentru cei fac evaluări corecte și cât mai realiste. Este un an în care vrem au ba, ne place sau ne displace, învățăm să ne autoevaluăm corect și să ne recompensăm după măsura gândurilor și faptelor noastre!
---------------
Stabilitate, siguranță, respect față de sine, acceptare, conștientizare, interese materiale
    Aivahnov afirma că "marea artă în viață este să știi să-ți alegi de cine sau de ce depinzi". Da, în 2023 se pare că ni se oferă sanșa de a deveni cu toții "artiști", în a descoperi sau redescoperi de cine sau de ce depindem, de oamenii, lucrurile și situațiile care ne aduc senzația de confort, de siguranță și stabilitate.
    În 2023, unul din interesele "de bază" este legat de "nevoi", de "necesități", atât cele personale cât și ale celor din preajmă. De fapt, despre acoperirea și satisfacerea lor, despre cum să facem și ce putem face! Și s-ar putea să ne dăm seama că, odată cu trecerea timpului și prin diferite experiențe, unele nevoi s-au schimbat, altele au rămas stabile, iar altele, dimpotrivă sunt cu totul noi! Dintre aceste "noutăți", astrele indică nevoia de a administra altfel banii și orice altă resursă, de a deveni ceva mai chibzuiți, mai economi, de a conștientiza ("vedea") care ne sunt ȘI drepturile, mai ales dacă în ultimul timp au fost trecute cu vederea.
---------------
Reevaluari și revizuiri.
    Da, se cere, se impune să aibă loc astfel de reevaluări, în primul rând legate de educație, de modul în care am fost educați să gândim, să comunicăm, iar în al doilea rând de ideea de dorințe. E ca un fel de recapitulare generală a investițiilor în mod concret!
    Sunt trei întrebări fundamentale: de ce, cum și ce. La nivel macro în 2023 ni se oferă șansa de a revizui moduri de gândire și de acțiune (atât cele personale cât și ale altora), de a descoperi și/sau redescoperi DE CE (ni) se întâmplă unele lucruri (repetitiv), de a afla CUM se pot schimba și CE anume este necesar a fi schimbat.
    La nivel micro? Un fel de du-te vino, de navetă între plăcere și necesitate. Învățăm lucruri noi, ne dezvățăm de altele. Uneori de plăcere, alteori de nevoie.
Pentru unii dintre noi pot apărea schimbări și/sau griji (unele noi, altele revin), toate legate de contracte și contacte, de case, loc de muncă sau alte surse de venit, de vecini, colegi, cunoștințe, inclusiv de ce anume ne face fericiți. Da, acum intră în ecuația astrală și fericirea...  :)
    De ce ni se întâmplă toate aceste lucruri? Pentru că acest an începe cu Mercur și Marte se află în mișcare retrogradă, adică ni se oferă atât oportunitatea de a sta mai mult de vorbă cu noi înșine decât cu ceilalți (de a afla răspunsuri la întrebări care încep cu "de ce?"), de a ne revizui atât propriile dorințe și nevoi (ce), cât și de a reevalua modul în care le atingem și le acoperim (cum)! Și s-ar putea ca aici să avem parte de unele surprize...  ;)
    Prin urmare, s-ar putea să apară alt gen, alt tip de interese! Marea majoritate sunt legate de educație, de dobândirea de noi cunoștințe și/sau competențe, de religie, de filosofie, de interese și/sau călătorii în străinătate.
---------------
Încredere în viață
    Cu un Jupiter în Berbec, tendința generală este una de a avea o încredere oarbă, aproape dusă spre naivitate, că viața, universul, Dumnezeu, ne iubește necondiționat! Și s-ar putea ca unii dintre noi să constate în ce constau aceste "necondiționări"... Viața, universul, Dumnezeu, iubește cu măsura cu care ne iubim și iubim!
"Semănăm" pace, calm, liniște, cooperare? Aia culegem! Oferim sprijin, ajutor atunci când ni se cere? Suntem la rândul nostru sprijiniți și ajutați atunci când avem nevoie!
---------------
Fericire versus libertate
    Aparent, cele două sunt incompatibile și cu mare greutate pot fi împăcate. Este nevoie de AUTODISCIPLINĂ. Este singura cale prin care cele două nevoi pot fi acoperite.
    Într-unul din filmele realizate de Tom Bilyeu postate pe acest forum, mi-a atras atenția o afirmație. A sunat mai mult ca o recomandare!
"Dacă cumva te simți disconfortabil, obosit, confuz, stresat, primul lucru cu adevărat inteligent și înțelept pe care îl poți face e să-ți verifici dieta. Să vezi ce ai consumat mai mult, mai des, în ultimul timp. Și să renunți la acel aliment, cel puțin o perioadă!"
    În concluzie, suntem singurii în măsură să ne stabilim propriile reguli de viață, ce consumăm (și e vorba despre mult mai multe lucruri decât despre hrana clasică).
---------------
Iluzii... iluzorii   
    Atunci când am scris titlul acestui subcapitol, mi-am amintit de o întrebare și un răspuns auzit într-un interviu cu Noam Chomsky.
"- Este ignoranța o binecuvântare?
- Da, PE TERMEN SCURT. Până te lovește."

    Ei bine, atât timp cât este prezent Neptun în viața noastră, trăim aceste iluzii (iluzorii) atât timp cât ignorăm ceva (sau pe cineva). Uneori, constatăm că ne-am construit castelele (viața) pe un teren instabil. Adică avem așteptări nerealiste și/sau ignorăm Legile Universale! 
    Acest Neptun fiind în Pești, așteptările, iluziile sunt legate de credința noastră. Ce credem? Credem că dacă facem DOAR BINE, respectăm (reguli) și facem totul "ca la carte", e totul ok?
    Ca oameni, e (aproape!) imposibil să știm cu exactitate ce e bine și ce e rău și s-ar putea ca în acest an să descoperim că ce am ignorat din diverse motive, să devină, brusc, o necesitate!
---------------
    Închei aici prezentarea începutului de an. E bine. E și de bine. Oricum, e spre binele tuturor, inclusiv al Universului.
    De-a lungul acestui articol m-am străduit să acopăr cel puțin două necesități:
1. Să restrâng cât s-a putut de mult informațiile și
2. Să evit comunicarea în "astro-română".
   

Monica Stănescu, Erlensee, 13 Noiembrie 2022