• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Richard Bach: Pescărușul Jonathan Livingston

Creat de Șerban Stănescu, Noi 18, 2022, 03:07 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Richard Bach: Pescărușul Jonathan Livingston

Încep prezentarea lui Richard Bach, cu o carte de excepție: "Pescărușul Jonathan Livingston".
Dacă ar fi să condensez în câteva cuvinte esența cărții, acest cuvinte sunt:

"Povestea Devenirii".

M-am întâlnit cu acest autor și cu cartea, când începusem să practic Yoga, la curs. Acolo ne-a fost recomandată și trebuie să subliniez asta, dacă ar fi să aleg o carte mică și densă, cu siguranță, aceasta este cea mai accesibilă și mai "mică". Este practic, o "broșurică". Ceva ce se citește în maximum două ore.
    Totuși, trebuie să te avertizez: 
    Dacă te vei lăsa pradă ideii că este o carte "ușoară", vei pierde enorm!
    Cartea, este una dintre cele mai profunde cărți pe care am întâlnit-o în Dezvoltarea Personală și există foarte puține cărți cu care o pot compara ca profunzime și valoare de întrebuințare.
    Le-am și prezentat de altfel: Citadela lui A. de Saint-Exupery și respectiv Alchimistul lui Paulo Coelho.

Dacă mă ghidez după sistemul de evaluare al unui material propus de Tom Bilyeu, "Învățătură executabilă", trebuie să recunosc asta, aceste cărți, conțin în ele o învățătură executabilă. Doar că, numărul de repetări (execuții) ale procesului devenirii, necesar pentru ca rezultatele să devină vizibile pentru cei mai mulți, este extrem de mare și asta, cred că transmite cel mai bine această carte: perseverența ieșită din comun a lui Jonathan, lupta cu gândirea limitată, conservatoare, a celor din jur, perseverență dovedită chiar și după ce realizează ceea ce și-a propus, perseverență care îl duce în final la Măiestrie.

Îți doresc așadar, să înveți cum să ajungi la Măiestrie și această carte, este cel mai bun Început pe care îl pot recomanda!

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban