• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Ce îmi face rău când îmi lipsește (4)

Creat de Șerban Stănescu, Mai 02, 2024, 03:58 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Ce îmi face rău când îmi lipsește (4)


    Primele elemente

    M-am apucat așadar de treabă și mi-am zis că orice lucru (acțiune, proiect) mai mare, începe de la ceva mic. Aici, o listă cu ceea ce m-a pus de-a lungul anilor în mare dificultate, m-a azvârlit în perioade lungi de indecizie sau chiar în depresii mai scurte sau mai lungi când mi-au lipsit.
    Lista, ar fi cam așa: cititul; scrisul; publicatul (partajarea informațiilor); comunicarea; muzica; creația (în general); lipsa unei biblioteci funcționale; lipsa unui spațiu de muncă personal; autodisciplina; auto-disciplina hranei (ADH).
    În fine, deși sunt împreună cu Monica de 15 ani și am găsit modalități să comunicăm indiferent de distanță, se pare că prezența ei fizică încă îmi este necesară. Absența ei de acasă ("acasă", însemnând locuința din Alexandria), uneori este foarte dificil de suportat.
    Pe de altă parte, mai sunt și alte aspecte de îmbunătățit, legate de munca împreună.
    Practica a demonstrat că unele lucruri le putem face împreună dar altele, trebuie să le facem separat, într-un spațiu "personal", să zic așa. Adică, să aibă fiecare un loc unde să poată lucra fără să deranjeze pe celălalt.

    Spre exemplu, atunci când înregistrez un video, e nevoie de liniște în acel loc dar ceea ce fac, poate să o incomodeze, să o împiedice să studieze sau să lucreze, întrucât îi deviază atenția, inevitabil.
    Uneori, când învăț, folosesc materiale video. Teoretic, pot asculta la cască. Practic, după o jumătate de oră, ne dor urechile și capul, pe amândoi. E incomod și atenția se împrăștie, intervine oboseala și eficiența scade dramatic.
    Sunt soluții pe care le-am testat deja și se pare că avem nevoie de o altă locuință, mai spațioasă.
    Pentru cine a urmărit materialul video oferit de Wayne Dyer privind manifestarea, metoda de folosit, e clară. Amândoi am verificat-o, deci ceea ce este de făcut, este exact ce spuneam anterior: construirea Spațiului Vital.
    În cazul meu, dacă vreau să mă ocup de muzică, problema spațiului dedicat, devine și mai dificil de soluțuionat, pentru că e nevoie de o amenajare specială a spațiului, astfel încât să am toate echipamentele necesare (claviaturile, standul pentru ele, calculatorul, Jurnalul de lucru) bine amplasate. Asta însă, înseamnă acum să blochez circulația într-o o cameră, spațiul disponibil fiind foarte mic și înghesuit. Amenajarea poate fi exclusiv temporară, ceea ce face lucrul mult mai dificil și consumă mult timp.
    Cât privește ideea amenajării unui studio de producție audio, iese deocamdată din discuție. E nevoie de o cameră exclusiv dedicată acestui tip de activitate.
    Mai este și problema distribuției resurselor.
    Cât Monica e în Germania, sunt practic singur "pe moșie". Dar în perspectiva revenirii, cam tot spațiul e al amândurora și trebuie să fie fiecare atent la ce face celălalt pentru a îl incomoda cât mai puțin. Asta, de multe ori, e foarte dificil.
    Mai sunt și alte aspecte, între care poate cel mai deranjant, este dificultatea organizării lucrurilor personale.
    Monica are cărțile, lucrurile ei, eu pe ale mele. Dar un spațiu "privat" pentru ele, deocamdată ne lipsește.
    Am ajuns deci în punctul în care se conturează ideea Spațiului Vital Individual și respectiv a Spațiului Vital Comun.
    Ideea ce a împărtăși prin articole aceste frământări, aceste idei, are în spate o necesitate comună tuturor: Monica spre exemplu, lucrează mult mai eficient dacă pornește de la un model, de la un exemplu sau o serie de exemple. Are capacitatea de a dezvolta coerent o idee, dar îi lipsesc resursele pentru a începe ceva "de la zero", cum se spune, deși "de la zero" e mai curând o metaforă, deoarece adevărul este că, aici discutăm de capacitatea de a conecta, de a asambla resurse neorganizate într-un fel oarecare, într-un tot care să aibă o semnificație "vizibilă" pentru majoritatea.
Nikola Tesla, numește această capacitate, "Vizualizare". Alți autori, "Vizualizare Creatoare". Cu alte cuvinte, capacitatea de a construi Mental, o structură oarecare. Ulterior, o dezvolți și faci cam ceea ce face un designer, care face modelare 3D pe calculator. Doar că, atât calculatorul cât și programul (programele) de modelare 3D, ești tu însuți, este Ființa ta.



    Partea I    Partea II    Partea III    Partea V



"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban