• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.
 

Post DHH: De ce țin acest post?

Creat de Șerban Stănescu, Feb 01, 2023, 06:19 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Post DHH: De ce țin acest post?

    Motivații diverse

    Marea majoritate a oamenilor, atunci când fac ceva, au o motivație pur personală. Am văzut asta de prea multe ori ca să-mi mai fac iluzii. Doar că eu sunt construit dintr-un alt material și mie, mi-este imposibil să schimb acest material. Așa încât, tot ce pot face este să învăț "să scot untul din mine", așa cum sunt construit.
    Ce vreau să spun prin asta, este faptul că motivațiile mele, se împart în două categorii:

  • Personale. Orice om are motivații personale când face ceva. Fiind și eu un om ca toți ceilalți, le am și eu pe ale mele. Fără a face un secret din ele, momentan însă, le voi expune pe cele care pot prezenta interes pentru oamenii care vor: (A) Performanță și (B) O sănătate mai bună. Le vreau pe amândouă evident, pentru mine și sunt motivații în egală măsură comunitare. Adică, "pentru toată lumea". Fiind eu destul de trântit de viață și destul de fript de multe eșecuri și dezamăgiri, merg pe ideea că "bunul Samaritean" și "Înțeleptul" sunt niște povești frumoase dar foarte rare, așa încât, fac ceea ce pot face cu mine însumi, lăsând la o parte orice iluzii.
  • Comunitare. Cred că, așa cum am spus mai înainte, Performanța și Sănătatea, sunt chestiuni care, cel puțin în opinia mea, trebuie să intereseze pe oricine. Dar asta este doar opinia mea și, atât timp cât numărul bolnavilor este în creștere, faptele mă contrazic. La asta, mai adaug și opiniile spontane ale unor medici cu care m-am întâlnit: "Voi, veniți la mine în ceasul al treisprezecelea și așteptați de la mine, să fac minuni!". M-a durut foarte tare când mi s-a spus asta, măcar pentru faptul că așa stăteau lucrurile. Ce era de negat, ce era de contestat? Am făcut ce am putut de atunci încoace, să stau departe de ajunsul la medic "în ceasul al treisprezecelea" și am reușit chiar mai mult.

    1. Performanța

    Deși ideea performanței m-a preocupat rareori în modul în care se înțelege în sport de exemplu, a început să mă preocupe, din momentul când prin anii 1982 - 1983, m-am aflat în situația de a fi pensionat pe caz de boală, cu un diagnostic care m-a înspăimântat.
    Atunci, a început bătălia cu mine însumi, cu Natura mea Inferioară. Cu acel "Eu", care trage la confort, la chiuleală, la "drumul cel mai scurt", la somn și la zăcut în pat.
    Cu timpul și după multe eșecuri îndurate, am aflat că "scurtătura minune", are o formă precisă, devenită notorie în toată lumea: "99% Transpirație și 1% Inspirație". Orice altă variantă am încercat, m-a dus la un eșec sau la un altul și de multe ori durează până îți dai seama că ai eșuat. Iar asta, doare groaznic: când afli prea târziu că "ai dat chix".

    Ce vreau eu pe partea de PERFORMANȚĂ:


    Să lucrez cum lucra Nikola Tesla: 22 de ore/zi.

    În facultate, am reușit să am un program de 18 - 21 de ore /zi. Dar eram încă foarte tânăr și prețul, l-am aflat mult mai târziu, când am descoperit că eram secătuit de putere și luam decizii slabe și cu costuri mari în timp.
    Acum, "am schimbat macazul". Fac altfel. Învăț să cooperez cu Cele Trei Corpuri ale mele: Fizic, Energetic și Spiritual.
Cine își închipuie că se poate altfel, e treaba lui, e Ființa lui! Din partea mea, să se legene pe ce iluzii vrea. Mie, mi-a trecut cheful de abuzuri. Mai grav însă, este faptul că abuzurile oricui, ne afectează pe toți, pentru că suntem toți și toate conectați, oricât de inconștienți ar fi cei mai mulți de existența acestor Conexiuni!
    Știu acum cum se face?

    DA! Am descoperit în 2014, că rezolv cu Postul Dieta Hiper-Hidratată.

    Totuși, m-am confruntat cu un fenomen (dispariția nevoii de somn!!) despre care am aflat mult mai târziu, când am citit interviul din 1909 al lui Nikola Tesla. Și m-am blocat.
Pe lângă asta, aveam enorm de multe nelămuriri care necesitau o adresare urgentă. Și încă multe alte lipsuri de remediat, între care cel mai grav mă afecta Indisciplina. Sau, lipsa Autodisciplinei, mai exact.

    2. Sănătatea

    Am tot avut probleme cu Sănătatea, de-a lungul perioadei de până la 29 de ani și sporadic și după aceea. Așa încât, m-am străduit să reduc la zero vizitele pe la cabinetele medicale, cu excepția unui singur domeniu: dantura. Cu dantura, sunt încă prea multe de aflat, de învățat și acum, suport consecințele ignoranței mele.

    Cum stau acum cu sănătatea?

    Exceptând dantura, care "s-a cam subțiat" semnificativ chiar, în rest, cred că intru la categoria "de invidiat". Sunt însă conștient că e loc de foarte mult bine. Sunt convins că pot mai mult decât am realizat. Și chiar vreau să văd până unde pot împinge lucrurile. Poate fi regenerată dantura? Da. Există cazuri. O să aflu, dacă voi trăi destul de mult și voi continua ce am început, destul de mult timp. Adică: Repetiții, Repetiții, Repetiții, Repetiții...

    3. Partajarea informațiilor

    Am aflat cu timpul că, atunci când faci publice niște informații verificate și care pot fi verificate astfel și de către altcineva, ai enorm de mult de câștigat.
    Dincolo de riscurile reale de a fi atacat însă, este șansa de a mă întâlni cu câteva "minți destupate". Și pentru asta, merită să-mi asum riscurile. Evident, asta e valabil în dreptul meu și știu foarte bine asta!
    Cam asta ar fi deocamdată.
    Pe măsură ce voi progresa cu serialul video, vor deveni evidente pentru mai mulți și alte motivații.
    Acum însă, cred că este suficient și atât.
    În unul din articolele următoare dedicate Postului DHH, voi vorbi despre o dificultate de care m-am izbit și cred că din articol, vor înțelege mai mulți dintre cei care s-au întrebat de ce anume, cauza pentru care am pus la începutul filmului, acel avertisment brutal.
    Și sunt conștient că vor mai urma și alte dificultăți, alte scăpări cu care este necesar să mă confrunt. Asta se petrece când umbli pe cărări nebătătorite și știu deja foarte bine asta: Am pornit pe un drum pe care l-am botezat cu bună știință, "R-DDL, Reinventarea - Dincolo De Limite".

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban