• Welcome to Autocunoaștere, Autoinstruire, Autodezvoltare, Transformare Personală.

Reinventarea României (10)

Creat de Șerban Stănescu, Ian 14, 2025, 08:43 PM

« precedentul - următorul »

Șerban Stănescu

Reinventarea României (10)

Sistemul de vot

Sistemul de vot, este în fapt modalitatea prin care ne exprimăm Liberul Arbitru.
    În prima parte a acestui serial, Reinventarea României (1), am prezentat o variantă de tranziție către un nivel mai eficient al exercitării Liberului Arbitru: Votul Electronic.
    Această formă de exprimare însă, este una tranzițională, este un teren de antrenament, pe care să ne antrenăm atât capacitatea de a ne exprima Liberul Arbitru cât mai ales, capacitatea de a ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce gândim, pentru ceea ce spunem și pentru materializarea în fapte a ceea ce am spus.
    Această formă de exercitare a Democrației Participative, are rolul de a ne duce câtre un alt nivel al responsabilizării individuale.
    Până acum, participarea noastră la actul conducerii Țării se rezuma la a vota adică, ne-am exersat și exercitat Liberul Arbitru la patru ani o singură dată, adică o singură zi din cele 1460 de zile ale intervalului. Asta, procentual exprimat, înseamnă că ne-am asumat responsabilitatea pentru bunul mers al țării, în proporție de 1/1460x100 = 0,068%.
    Restul de 99,932%, am lăsat să decidă în numele nostru, o mână de oameni, practic necunoscuți.

Acum ți se mai pare "anormal" faptul că ducem o viață chinuită și bântuită de tot felul de suferințe și nevoi?
    Ți se pare că am manifestat un comportament responsabil lăsând viețile noastre pe mâna a 0,00263% din poporul Român? Pentru că, atât reprezintă parlamentarii, raportat la cele 19 milioane de Români.
    Atunci când îți abandonezi soarta și viitorul în mâinile unui număr nesemnificativ de oameni din exterior (parlamentarii), așa se petrec lucrurile.
    Unde duce asta, am avut ocazia să studiem în amănunțime pe propriile noastre existențe, în ultimii 35 de ani cel puțin.

Votul Cuantic
    Sunt vreo două decenii de când experimentez un alt mecanism de vot pentru a îmi asigura participarea la conducerea Țării: Votul Cuantic.
    O explicație detaliată, necesită scrierea unui întreg volum, ceea ce depășește cu mult cadrul unui articol.
    Mă voi rezuma în consecință la esențial.
    Am vorbit despre Conexiunea Cuantică, în articolul Reinventarea României (9), am prezentat și modalitatea de a ne antrena și dezvolta în Interior această Conexiune Cuantică, de asemenea, în Cursul R-DDL 26 — "Lumina Interioară". Am prezentat acolo și câteva exerciții care duc exact la Conectarea cu Sinele.
    Astfel, cine este interesat, poate să își modifice frecvența de vibrație și pe cale de consecință să declanșeze și Trezirea în Conștiință și odată cu acestea, capacitatea de a rezona cu întreaga sa Ființă într-o bandă de frecvență înaltă, ceea ce determină o Transformare Personală, la nivele din ce în ce mai profunde.

Votul Cuantic, constă în manifestarea Intenției, din aproape în aproape, până la nivel cuantic, adică, în final, cu toată Ființa.

Acest lucru este însă posibil doar printr-o respectare riguroasă a unei Auto-Discipline centrată pe Auto-Disciplina Hranei, așa cum am explicat în articolele precedente ale acestei serii.
    Ceea ce trebuie înțeles însă, este faptul că o respectare a Auto-Disciplinei întreruptă, adică "sâmbăta și duminica", sau "când și când", produce efecte neglijabile, de cele mai multe ori chiar înrăutățind situația.
    Altfel exprimat, Auto-Disciplina este un drum fără întoarcere. Ori te ții de asta toată viața și o perfecționezi continuu, ori revii la ce a fost înainte, în cazul fericit. Practica mea însă spune că de fapt la întrerupere, are loc un regres, o cădere într-o zonă vibrațională foarte joasă. Asta mi s-a întâmplat înainte de 14 noiembrie 2022, data de când am început practicarea sistematică, zilnică a Auto-Disciplinei.

"E foarte ușor să mori pentru o idee; e mult mai greu să trăiești pentru aceasta!"
Cu cele mai bune gânduri,
Șerban